Aslında standart gözlük camları bile belli bir seviyede kullanıcıya göre özel tasarlanır. Çünkü temel olarak bir reçeteye göre işlem yapıyoruz yani diğer bir deyişle kullanıcıya daha iyi görme olanağı sağlamak için doğru cam numarasını seçilen gözlük çerçevesinde doğru konuma yerleştiriyoruz. Başka bir gözlük kullanıcısı benim gözlüğümü takarsa, optimum görme olanağına sahip olması pek olası değil. Kişisel olarak optimize edilmiş gözlük camlarından bahsettiğimiz zaman, aslında yaptığımız şey kullanıcıya ait bilgilerin ihtiyaçlarına göre en ideal gözlük camı yüzeylerini hesaplayarak optik tasarımını oluşturmaktır.
Çoğu durumda, evet. Progressive kullanıcıları için 1 – 2 hafta süren uyum süreci vardır. Bu süreçte kullanıcı farklı mesafeyi görmek için camın neresinden bakması gerektiğini öğrenir. Bu süreçten sonra kullanıcı yeniden eskisi gibi görmeye başlar. Yeni teknoloji ürünü camlarımızla bu uyum süreci iyice kısalmıştır. Tabii bu süre, kişilere bağlı olarak değişir.
Camların indeksi arttıkça, inceliği de azalır. Ancak ne kadar küçük bir çerçeve seçerseniz, camların merkez veya kenar kalınlığı da o kadar ince olacaktır. Miyop veya hipermetrop, her iki kırma kusuru için de, indeks ve seçilen çerçeve ebadı önemlidir.
Gözlerinizin karşıdan büyük veya küçük görünmesi etkisi, asiferik tasarımlı camlarda daha az olur. Bunun için gözlükçünüzden, asiferik tasarımlı camları isteyebilirsiniz. Ayrıca yeni, Dijital Yüzey İşleme Teknolojisi ile üretilen Asfeo camlarımızı da tercih edebilirsiniz. Çoklu asiferik tasarıma sahip, homojen numara dağılımı ile gözlerinizin büyük veya küçük görünmesi azalacağı gibi, odaktan dışarı doğru gidildikçe de görüntü bozulması azalmaktadır
Gençler yaşlılara göre az ve loş ışıkta daha iyi görür ve ebeveynleri için yeterli olmayan ışıkta gayet rahat okuyabilirler. Rahat görüyorsanız az ışıkta da okuyabilirsiniz.
Televizyon seyretmek bilinenin aksine gözlere zararlı değildir. Fazladan bir yorgunluk getirmez. Televizyon tamamen karanlık loş veya aydınlık bir odada da seyredilebilir. Bu tercih kişiye kalmıştır ve göz sağlığı bakamından bir farklılık göstermez. Televizyon seyretme mesafesi de bir tercih meselesidir. Bazıları televizyona uzak durmayı bazıları ise yakından bakmayı tercih edebilir. Bunun da bir zararının olduğu söylenemez. Sadece aşırıya kaçılmamalıdır. Saatlerce tv seyretmek yorgunluğa sebep olabilir. Dinlendikten sonra bu belirtiler ortadan kalkacaktır.
Görme problemi olmayanlar bile yılda bir kez göz muayenesi olmalıdırlar. Gözlük kullananlar ise yılda en az bir kere mutlaka gitmelidirler. Kontak lens kullananlar için bu süre daha kısadır. Çünkü gözde kişinin fark edemediği patolojik olgular gelişebilir. Çocuklar, hiç olmazsa okula başlarken göz muayenesine götürülmelidirler. Büyüme çağında ise 6 ayda bir muayene olmakta yarar vardır.
-5 m ve Daha Uzaktaki Mesafelerde Okuma Güçlüğü Çekiyorsanız.
-Uzak Mesafelere Bakarken Gözlerinizi Kısma eğiliminiz varsa
-Karşınızdan Gelen İnsanları Tanıyamıyor veya Çok Yakınınıza gelince Tanıyorsanız.
-TV Seyrederken alt yazıları okuyamıyor veya Okumak için yaklaşma eğiliminiz varsa
-İşiniz Nedeniyle Sürekli 40-50 cm gibi Mesafelerde Çalışmanız Gerekiyorsanız,
MiYOP Rahatsızlığı Olma ihtimaliniz Yüksektir. En kısa Zamanda Göz Hastalıkarı Uzmanına Başvurunuz.!
Size, değişen ışık koşullarında koyulaşarak görüş konforu sunan fotokromik (ışıkta koyulaşan) ürünleri tavsiye edebiliriz. İleri derecede ışık hassasiyeti için, bulunan özel renklendirmeye sahip camlarımızı önerebiliriz. Doktorunuz tarafından tavsiye edilebilen bu camlar için lütfen gözlükçünüze başvurunuz.
Progressive camlar (çok görüşlü) bütün mesafeler için aşağıdan yukarıya doğru ( yakından–uzağa) net görüşü sağlarken, bunu da kesiksiz ve sürekli biçimde sağlayan gözlük camlarıdır. Yakın, orta ve uzak görüşlerin farklı ihtiyaçlara göre tasarlandığı dizaynlar vardır. Optikçiniz, sizin için en ideal camı görüşmeniz sonunda ihtiyaçlarınıza göre önerecektir.